Hoidot
IMG_8457

Miten vamistautua hoitoon

Mieti etukäteen sairas historiasi sekä mitä haluat hoidolta

Tule ajoissa paikalle

Älä syö mitään raskasta 2 tuntia ennen hoitoa

Tiivistelmä

Tarjoamme ammattitaitoista ja kokonaisvalta kehonhoitoa erilaisten hoitojen ja tekniikoiden avulla.

Jokaisen hoidon lähtökohtana on yksilöllinen kokonaisuus, jossa asiakkaan kunto ja elämäntilanne otetaan huomioon. Vaikka manuaalisen terapian otteet kohdistuvat kudoksiin, vaikuttaa hoito ihmiseen aina myös kokonaisvaltaisesti - kosketus, fyysinen konkreettinen hoitaminen ja hoitajan läsnäolo vaikuttaa hoitotulokseen merkittävästi.

Ole hyvä ja tutustu paremmin seuraaviin suunta antaviin ohjeisiin  niin saat parhaan hyödyn irti käynnistäsi Mantran manuaaliterapiassa.

IMG_8465

Ennen ensimmäistä käyntiä on hyvä hieman muistella taaksepäin. Tärkeätä tietoa ovat mm. tapaturmat ja kolarit sekä leikkaukset ja sairaudet, vaikka niistä olisi jo pitkäkin aika. Mieti myös, mitä haluat hoidoltasi.

Ennen hoitoa on hyvä juoda lasillinen vettä ja välttää raskaan ruoan syömistä. Suihkussa käyminen on myös suositeltavaa. Treenit kannattaa suorittaa hyvissä ajoin ennen hoitoa (mieluusti edellisenä päivänä) .

Ensimmäisellä hoitokäynnillä haluamme tietää aluksi tulosi syyn sekä tämänhetkiset oireesi ja terveydentilasi. Ensimmäisellä käynnillä painopiste voi siis olla tutkimisessa, sillä haluamme selvittää oirekuvan lisäksi myös vaivalle altistavat ja ylläpitävät syyt. Näin hoito voidaan kohdistaa paremmin oireen aiheuttajaan ja hoitotulos on pysyvämpi. Jatkokäynneillä hoitoon ja itsehoidon ohjaukseen jää runsaammin aikaa.

Alkuhaastattelua seuraa tutkiminen, joka koostuu pääasiassa palpaatiosta (eli tarkkaa nivelten, lihasten, sidekudoksen ja muiden kehon kudosten tunnustelusta) sekä tarvittaessa erilaisista testeistä. Haastattelun ja tutkimisen tuloksena syntyy hoitosuunnitelma, joka kerrotaan sinulle. Tutkiminen ja hoito tehdään alusvaatteet tai ohuet, joustavat vaatteet päällä.  Mikäli selviää, että hoito ei ole kohdallasi turvallista, sinut ohjataan eteenpäin lääkärille.

IMG_8426

Hoito sisältää erilaisia tekniikoita sekä neuvontaa ja ohjeita itsehoitoon kotona. Hoidon aikana nestekiertosi vilkastuu ja liman erityksesi lisääntyy, nenäsi saattaa mennä tukkoon, tai silmäsi voivat alkaa vuotaa. Pintaverenkiertosi avautuu ja vilkastuu käsittelyn aikana, jolloin sinusta haihtuu lämpöä. Tämä on aivan normaalia ja se menee ohi nopeasti hieronnan loputtua. Ota siis mukaasi lämmintä vaatetta, jotta voit pukeutua hieronnan jälkeen niin, ettei sinulle tule kylmä.

Hoidon jälkeen on hyvä kuulostella tuntemuksia ja ottaa rauhallisesti. Voit jäädä odotusaulaan istuskelemaan esim. teekupillisen äärelle tai varata muuten hetken itsellesi.

Elimistölle esim. hieronta vastaa yhtä urheilusuoritusta siksi hoidon jälkeisenä iltana tulisikin juoda runsaasti vettä ja välttää raskasta liikuntaa. Ota siis rennosti ja nauti hyvästä olostasi!  Näin toimimalla saat itsellesi hoidoista parhaan hyödyn.

Muutama päivä hoidon jälkeen keho saattaa tuntua jotenkin erilaiselta kuin ennen tai voit tuntea käsittelyarkuutta lihaksissa. Nämä ovat normaaleja reaktioita hoidosta ja johtuvat kehon sopeutumisesta hoidolla aikaansaatuihin muutoksiin. Jos sinua alkaa huolestuttaa jokin, niin ota rohkeasti yhteyttä ja pohditaan asiaa yhdessä.

Hoidon pituus vaihtelee 30 minuutista 2 tuntiin tarpeiden, toiveiden ja tekniikoiden mukaan. Hoita on aina ainutkertainen hoitotapahtuma, jossa asiakas otetaan huomioon.