Kimmon palvelut

Kimmon palvelut
IMG_8457

Miten vamistautua hoitoon

Mieti etukäteen sairas historiasi sekä mitä haluat hoidolta

Tule ajoissa paikalle

älä syö ennen hoitoa

Tiivistelmä

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön sairauksiin ja toimintahäiriöihin tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut hoitomuoto. Tuki- ja liikuntaelin vaivoja ovat esimerkiksi selkäkivut, ylä- ja alaraajojen kiputilat ja toimintahäiriöt, joita voi olla esimerkiksi olkapäissä, ranteissa, polvessa, jne.

Naprapatia perustuu lääketieteelliseen terveys- ja sairauskäsitykseen, joiden pohjalta tehdään diagnoosi ja tautiluokitus. Naprapaatti käyttää hoidossa tieteelliseen näyttöön perustuvia hoitomenetelmiä ja päivittää ammattitaitoaan viimeisimmillä tutkimustiedoilla. Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen erikoisosaaja kuntoutuksessa sekä terveydenhuollossa, joka toimii yhteistyössä muiden lääketieteen erikoisalojen ammattilaisten kanssa.

IMG_8465

Tietoa tekniikoista, joita naprapaatit käyttävät

Mobilisaatio

Mobilisaatiota käytetetään nivelten liikelaajuuden lisäämiseen ja kivun helpottamiseen. Liikerajoitteinen nivel viedään toistuvasti ääriasentoon ilman voimaimpulssia, jonka avulla pyritään palauttamaan nivelen normaali toimintakyky.

Manipulaatio

Manipulaatio on käsillä toteutettava hoitomuoto, jossa liikerajoittunut nivel viedään rajoittuneeseen ääriasentoon, jonka jälkeen annetaan lyhyt ja nopea voimaimpulssi nivelen liikelaajuuden lisäämiseksi. Yleensä liikelaajuus lisääntyy välittömästi.

Pehmytkudoskäsittelyt

Pehmytkudoskäsittelyihin kuuluu erilaisia venytystekniikoita, hierontaa,hermokudoksen mobilisaatiotekniikoita ja lihaskalvovenytyksiä. Pehmytkudostekniikoilla hoidetaan esimerkiksi lihaskireyksiä.

IMG_7967

Fysikaaliset hoidot/teippaus

Fysikaalisten hoitomuotojen tavoitteina ovat kivun lievittäminen, turvotuksen ja tulehduksen vähentäminen sekä rentoutuminen. Fysikaalisia hoitoja ovat esimerkiksi sähkövirta-, kylmä- ja kuumahoidot. Teippausten avulla voidaan tukea eri kudosten rakenteita vammojen jälkeen ja helpottaa kipua. Käytössäni on urheiluteippiä sekä kinesioteippiä.

Harjoitusterapia

Harjoitusterapia on aktiivinen hoitomuoto, jossa potilaalle annetaan tarkasti potilaan tarpeita vastaavia liikkeitä tehtäväksi. Harjoitusterapian avulla voidaan parantaa potilaan voimatasoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja tasapainokykyä. Harjoitteet ovat yksilöllisiä ja ne voidaan toteuttaa esimerkiksi kotona tai kuntosalilla.

Ennen naprapatian tutkintoani olen valmistunut myös hierojaksi/urheiluhierojaksi/ kuntosaliohjaajaksi sekä personal trainerksi Tampereelta 2010.

Ergonominen neuvonta

Ergonominen neuvonta auttaa tuki- ja liikuntaperäisten vaivojen ennaltaehkäisyssä. Neuvonnassa on tarkoitus kartoittaa potilaan työskentelytapoja ja selvittää yksilöllisesti paras mahdollinen työskentelytapa, joka olisi potilaan toimintakyvylle eduksi.

Terapeutit